Sjællandske Sportskuske inviterer til en event weekend

Zephyr og jeg keglekørsel

Grundet Covid-19 har Sjællandske Sportskuske aflyst deres Landsstævne. 

De har dog valgt at holde weekenden åben og inviterer til et event, som følger sundhedsstyrelsens anvisninger nøje. 

Invitation til Dressur og Keglekørsel 

Glinkowski Maraton event

 

Orientering fra Forretningsudvalget maj 2020

DKF Logo

 

Forretningsudvalget har afholdt møde torsdag d. 14. maj og sommerens arrangementer er blevet vent og følgende er besluttet. 

 

DM og landsstævner planlagt til afholdelse frem til udgangen af august 2020 aflyses.

Det er er muligt for de enkelte køreselskaber at afholde arrangementer, men det bør ske inden for de rammer, som er gældende, og opmærksomheden skal i den anledning henledes på, at et stævne eller arrangement af myndighederne betragtes som en ”enhed”, hvorfor der er dels afstandskravet, dels det samlede antal personer som deltager, at tage hensyn til.

Læs mere

Landsstævne hos VK AFLYST grundet Covid-19

landsstævne VK AFLYST

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t44/1.5/16/26d4.png");">⛔️ AFLYST https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t44/1.5/16/26d4.png");">⛔️
Under møde torsdag aften 14/5 i forretningsudvalget i DKF, er det besluttet at aflyse landsstævnet i Vendsyssel Køreforening 2020 på grund af COVID-19.

Danmarksmesterskaberne AFLYST

Efter møde for forretningsudvalget ved Dansk Køre Forbund torsdag aften, er den tunge beslutning om at aflyse og udskyde endnu et af de allerstørste arrangementer i kørsel med hest og vogn i Danmark grundet Covid-19, nemlig DM der skulle afholdes ved Slesvigske Køreselskab fra d. 16. til den 19. juli 2020. 

Den flyttes til 2021. 

DM i kørsel 2020 plakat1589146702732 AFLYST

Vendsyssel Køreforening inviterer til landsstævne d. 13. og 14 juni

landsstævne VK
Vendsyssel Køreforening inviterer til landsstævne 13. og 14. Juni 2020.
Stævnet vil selvfølgelig kun blive afholdt i henhold til de på det tidspunkt givne sikkerhedsretningslinier fra sundhedsmyndighederne.
Vi krydser fingre for, at vi kan få et godt stævne og glæder os til at se en flok dejlige ekvipager.

Aflyste FEI stævner i udlandet

Aflyste FEI mesterskaber 2020 05.05.20
EM for børn og unge, der skulle have været afholdt den 24. – 30. august i Lamotte Beuvron i
Frankrig er aflyst pga coronakrisen. Det franske rideforbund og FEI diskuterer i øjeblikket, om
mesterskabet muligvis kan udsættes til 2021.
VM for 4-spand hest, der skulle have været afholdt den 2. – 6. september i Limburg i Holland er
aflyst pga coronakrisen. Det hollandske rideforbund og FEI ser i øjeblikket på muligheden af at
udsætte det til 2021 og lægge det sammen med VM for 2-spand hest i Kronenberg den 21. – 26.
september 2021.
Med venlig hilsen
Køreudvalget

Danmark er ved at åbne igen

Danmark er ved at åbne lidt op igen 05.05.20
Rundt omkring i køreselskaberne og køreforeningerne er der en vis usikkerhed om, hvordan man skal forholde sig til at lave forskellige arrangementer, så kuskene kan komme ud og køre med deres heste. Vendsyssel Køreforening er gået professionelt til opgaven, se her hvordan og hvad de er kommet frem til.
Fra Køreudvalgets side, kan vi kun opfordre til at bruge deres fremgangsmåde,  Find ud af, hvad I gerne vil sætte i gang af aktiviteter  Hvad er jeres faciliteter, f.eks størrelse af arealer  Sammenhold det med Dansk Rideforbunds fortolkning af forbuddet omkring forsamlinger  Kontakt det lokale politi og få en god snak og god vejledning  Skriv det ned og læg det på jeres hjemmeside, så alle klubbens medlemmer kan se det. Der kan være variation fra sted til sted pga forholdene
Vedhæftet fil med ”Danmark er ved at åbne lidt op igen, og det er VK også”
Med venlig hilsen Køreudvalget

Danmark er ved at åbne lidt op igen - VK

Dødsfald i køresporten

På siden "Hestearrangementer oplevet af Jørgen Konge" står

Dødsfald

Torben Monk er død.

Torben Monk, var en af Dansk Køre Selskabs grå eminencer, en person man især de sidste år ikke lagde mærke til, men som alligevel var der og udfyldte en plads, om end lidt usynlig, for de fleste. Men sad tit på sidelinjen med gode venner til alle disciplinerne og fulgte slagets gang både her hjemme og i udlandet.
For os der har været med i mange år, da viste vi godt, hvem han var, hvad han stod for og hvad han kunne udrette. For snart mange år siden, var det en kusk med store oldenborg agtige heste for. Var blandt andet med til den opvisning som DKF lavede til H.K.H. Prinsesse Benediktes 60 år fødselsdag på Christiansborg Ridebane i 2004. Før det har han fortalt var det hestekræfterne i bilen der var fascinerende, orienteringskørsel, med en codriver. Og bilen Toyota’en, MONK’s automobiler, det var Torben Monks, og de var i mange år sponsor og reklametegner både for Dansk Køre Selskabs arrangementer men også i Dansk Køre Forbund medlemsblad KØRESPORTEN, hvilket vi kunne takke Torben for. Organisatorisk var han i årrække medlem af Dansk Køre Selskabs bestyrelse og Concordia Fonden. Til de store internationale stævner på Dorthealyst sad hen tit i præsidiet eller arrangementsledelsen.

Billedetekst.
Torben Monk første fra højre, sammen med gode venner til køresports begivenhed, sådan som de flest nok husker ham fra de sidste år.

Æret være hans minde.

Torben Monk dødsfald

FECTU har fået et dansk medlem

image logo

Der er  holdt årsmøde i den Europæiske  arbejdshest foreningen FECTU via skype d. 18-4 2020, i den forbindelse kan jeg oplyse at vi fra Dansk køreforbund  har fået valgt et medlem ind i den 5 mands bestyrelse i FECTU.
 
Det er Nanna Aggerholm,  hun er medlem hos MKS.
 
En del af jer kender hende, hun er vores talknuser når vi holder pløjestævner, og de af jer der var med på NR. Vosborg i 2018 kender hende som tovholder fra EM derude.  
 Vi vil fra Pløje, tømmer og brugskørselsudvalgene  ønske hende tillykke med valget, det bliver en alsidig opgave, men du siger at du har lyst til at prøve det af, jeg har fået oplyst at det er bestyrelses møde en gang hver måned.
 
Nanna vil selv fortælle noget fra årsmødet, M.M i næste nr. af køresporten
Skulle i være nysgerrige på at se hvad FECTU er for en ting, så prøv at gå ind på https://www.fectu.org/ (linket ligger også i logoet øverst)
 
I FECTU er der pt. 21 medlemmer fordelt på 14 lande I Europa.